平成26年度アジア人材育成基金外国人特別選抜募集要項の掲載について

掲載日:2014年3月3日

アジア人材育成基金による博士後期課程特別選抜
Graduate school of Human Health Sciences, to accept Asian students through the Tokyo Metropolitan Government Asian Human Resources Fund

― About the “Asian Human Resources Fund” International Student Special Selection ―

The Tokyo Metropolitan Government (TMG) has established the “Asian Human Resources Fund” in 2008, at the prospect of over the next ten years in order to implement policies aiming at fostering excellent human resources who will contribute to the development of Asia in the future. Under the “Asian Human Resources Fund” program, the Graduate Schools of Human Health Sciences, Tokyo Metropolitan University (TMU), which is run by the public university corporation founded by the Tokyo Metropolitan Government, is recruiting excellent Asian students to study at TMU. This program provides financial supports including tuition exemption, housing assistances, stipend etc. for the students who passed this special selective examination to devote themselves to studying and research.

― 1 Number of students to be accepted in 2014 ―

Two students in doctoral course (Department of Radiological Scienses)

― 2 Period of study ―

Students will in principle be enrolled from October 2014 until they earn their doctorate degrees (scholarships and other support will be provided for a maximum of three years, until September 2017).

When applying, you must submit the documentation specified by the Graduate School of Human Health Sciences in advance and receive permission to apply from the school. Before submitting the formal application, please make an enquiry with the school and the prospective supervisor.

1. Application Period
    • By post: Tuesday, 1st April, 2014 – Tuesday,24th April, 2014
      (Applications must arrive no later than 24th April, 2014)
    • Hand-delivery: Tuesday, 1st April, 2014 – Tuesday, 24th April, 2014
      10:00~12:00, 14:00~16:00
  2. Address:Academic Affairs Section, Graduate School of Human Health Sciences,
  3. Materials for Submission
    Complete the following forms according to Application Guideline (English(Adobe PDF127KB), Japanese(Adobe PDF248KB)).
    1. Application Form(Microsoft Word38.5KB)
    2. Certification of (Prospective) Completion of Pre-doctoral Coursework
    3. Academic Transcript
    4. Application Form (Form 1 – 1)(Microsoft Word72.5KB)