東京都都市外交人材育成基金外国人留学生特別選抜学生募集について

掲載日:2017年3月27日

“Tokyo Human Resources Fund for City Diplomacy” International Student Special Selection

The Tokyo Metropolitan Government (TMG) has established the “Tokyo Human Resources Fund for City Diplomacy” in 2015, at the prospect of over the next ten years in order to implement policies aiming at fostering excellent human resources who will contribute to the promotion of intercity cooperation in the future.

Accordingly, under “Tokyo Human Resources Fund for City Diplomacy” program, the Graduate School of Human Health Sciences, Tokyo Metropolitan University (TMU), which is run by the public university corporation founded by the Tokyo Metropolitan Government, is recruiting excellent international students to study at TMU for the academic year 2017. This program provides financial supports including tuition exemption, stipend and others, for the students who passed this special selective examination to concentrate on their study and research.

1 Number of students to be accepted in 2017
Two students

2 Application

When applying, you must submit the required documentation specified by the Graduate School of Human Health Sciences in advance and receive permission to apply from the graduate school. Before submitting the formal application, please make an enquiry with the graduate school and the prospective supervisor.

(1)  Application Period

By post: Saturday, April 1, 2017 –Monday, April 24, 2017

(Applications must arrive no later than April 24, 2017)

Hand-delivery:  Saturday, April 1, 2017—Monday, April 25, 2017

(2) Address:       Academic Affairs Section, Graduate School of Human Health Sciences,

(3) Materials for Submission

Complete the following forms according to Application Guideline (English(Adobe PDF211KB), Japanese(Adobe PDF295KB)).

A: Application Form(Microsoft Word39.5KB)

B: Applicant for master's course: Certificate of (Prospective) Completion of Bachelor’s coursework

Applicant for doctoral course: Certificate of (Prospective) Completion of Pre-doctoral coursework

C: Academic Transcript